POŠTOVNÉ ZDARMA při nákupu nad 2 000 Kč, Výkup zlata za 750,-Kč / 1gram 14K

Volejte: +420 608 943 413 (Po-So, 9-17 h)

Zlato ve zdravotnictví

Léčivé účinky má celá řada přírodních látek. Do mnoha z nich bychom to přitom ani neřekli. Že takové bylinky nebo některé jiné rostliny mohou příznivě ovlivnit naše zdraví, to zřejmě nikoho nepřekvapí. Většina z nás by také souhlasila s tím, že i kameny mohou mít léčivé schopnosti.

Ale minerál, na který se často zapomíná, a který se přitom může pyšnit ojediněle bohatou škálou výjimečných účinků na lidské zdraví, tím je zlato. Tento stále vzácnější kovový prvek se totiž nevyužívá jen jako náplň do zubních korunek. Využití v zubním lékařství se sice nabízí jako první a zřejmě stále nejčastější varianta využití zlata, ale hned se podíváme na ty další.

Zlaté korunky jsou totiž relativně moderní záležitosti v porovnání s účely, pro které bývalo zlato využíváno již kdysi ve starověku. Dnes by zřejmě málokoho napadlo pozřít zlato stejně lehce jako pilulku proti kašli, ale před nějakými pěti tisíci lety lidé zlato v malém množství skutečně konzumovali jakožto univerzální přípravek pro obnovu tělesných pochodů a k udržení mládí.

Zlato ve zdravotnictví bychom nehledali, ale přece…

V Egyptě si povšimli jeho příznivých léčivých účinků na kožní onemocnění a nemálo dalších starověkých civilizací věřilo, že pomocí zlata se jim podaří navrátit či přinejmenším udržet mládí. Omlazovací kúry, jejichž součástí je aplikace zlata, mají nejrozsáhlejší tradici v Číně. Rozšířené je povědomí o schopnosti zlata příznivě ovlivnit rozvoj revmatických onemocnění a ulevit pacientovi od nemoci.

Dlouhodobě se podávaly injekce s příměsí zlata přímo do postižené tkáně, nicméně kvůli řadě vedlejších účinků se od této metody již pomalu upouští. Obecně se má za to, že stopové množství zlata v organismu pomáhá regenerovat a přispívat k celkové harmonii těla a duše. Institucionalizované zdravotnictví tyto zvláštní účinky není doposud schopno uspokojivě vysvětlit, byť si jich byli vědomi již starověcí léčitelé.

V podstatě platí, že ať si vzpomenete na cokoliv, zlato je tím, co by vám mohlo pomoci – od depresí přes potíže se zrakem až ke kardiovaskulárním chorobám či dokonce rakovině. Problémem je však nízká dostupnost zlata vzhledem k jeho vzácnému výskytu a zákonitě vyšším cenám.