POŠTOVNÉ ZDARMA při nákupu nad 2 000 Kč, Výkup zlata za 750,-Kč / 1gram 14K

Volejte: +420 608 943 413 (Po-So, 9-17 h)

Proč je stříbro lepší než zlato

Nekonečný boj, trvající snad už několik tisíciletí, který v některých případech rozděluje lidi i dnes. Nejde o klasickou válku národu proti národu, přesvědčení proti přesvědčení – ale přece to je poměrně rozsáhlý konflikt. Řeč je tentokrát o nesmiřitelných příznivcích zlata a stříbra.

Pojďme tedy společně trochu podpořit fanoušky stříbra a poreferovat si trochu o tom, proč je vlastně výhodnější investovat do tohoto drahého kovu. Byť, nejen pro tuzemské investory, je zatím zlato jasnou jedničkou.

Výhodou je například to, že stříbra je vlastně poměrně málo. Malý trh rovná se i relativně malé zásoby. Během příští generace se jeho zásoby s největší pravděpodobností úplně vytěží. Zlato sice ještě v nedávné době lámalo historické rekordy, v tomto ohledu se ale v těchto dnech spíše lehce propadá. Stříbro bude navíc potřeba vždycky, používá se na výrobu automobilů, léků, nejrůznější elektroniky, CD a DVD, fotografií a tak dále. Na investiční stříbro zbývá jen patnáct procent světové produkce, zbytek pohltí průmyslová výroba.

Je to dobrá anonymní investice, která není u fyzických osob vůbec zdaněna. Nevýhodou je samozřejmě DPH, které při nákupu stříbrných mincí, slitků nebo i šperků zaplatíte a poměrně náročné je i jeho skladování ve větším objemu, experti napříč všemi kontinenty se ale shodují, že ceny stříbra půjdou brzy nahoru a je proto nejvyšší čas využít aktuální poměrně příznivou cenu na světových trzích. Kdyby se totiž stříbro netěžilo, jeho zásoby dojdou zhruba za čtvrt roku a pak jeho cena vystřelí vzhůru. Nezapomeňte – investice je to především dlouhodobá!

Ovšem pozor, i nákup stříbra má své mouchy. Důležité je totiž, abyste nekývali bezmyšlenkovitě na každou nabídku – podezřele levné kousky stříbra nebo pouliční prodejce ze svého seznamu raději vynechte, pokud nechcete splakat nad výdělkem. Dejte raději přednost renomované společnosti, která nabídne i profesionální poradenství.